Sunday, May 30, 2010

seram tak bertempat !

parents dah tido.. along tengah main psp dia.. aku ke-B.O.S.A.N-an ! so, pegi la dapur jap. konon nyer nak amek apple dalam peti .. tot .. tot ..  singgah kat sangkar Bubble. main-main ngan dia jap..  usap usap kepala dia.. and and, sebab kan dia ni comel sangat, nak bagi la dia makan carrot lagi satu. even tadi dia dah dinner carrot banyak gila! hehe

tengah tengah nak bukak peti tuh, tiba tiba rasa chills kat tengkuk.. aishh.. aku ni demam balik ke? rasa nyer dah kebah.. tinggal selsema jek memanjang lagi.. then, berani kan la diri, toleh kiri, toleh kanan!..  tak dek apa apa pon. toleh belakang  pon tak dek apa apa.. tengok kat sangkar Bubble, ada dia sorang jek.. 
then, tergerak hati nak pandang sliding window kat dapur tuh.. macam ada menda.. HUH?? apa tuh??????????? nak pegi dekat, T.A.K.O.T !! so.. nak try pandang sekali lagi.. pun T.A.K.OT jugak! menda tuh seolah olah dah lama memandang ke arah ku.. errrr seram!

so, aku amek Bubble dari sangkar dia.. peluk dia kuat kuat.. then pegi tengok balik apa menda tadi tuh!.. sesungguhnya aku ni rabun.. so, tak nampak la sangat.. which is in a way, is a good thing! hehe.. sebab, bila tengok movie seram, aku tak kan nampak sangat menda menda alah tuh.. hehe

so, aku ni, sambil pengang Bubble, pegi la dekat sikit . nak taw menda apakah itu.. dia warna putih.. rambut panjang.. waaaaaaaaaaaaaa!!! nak jerit!! menda tuh langsung tak bergerak.. tapi aku ni plak yang berani, bergerak ke arah nya...

rupa rupa nyer!!!! menda alah tuh!!! kepala MOP yang putih tuh! aishh.. saje jek menakutkan aku malam malam ni kan. naik darah aku kejap.. sian Bubble.. mesti dia segan dapat tuan maam aku ni.. penakot yang amat! hehe. 


itu ajek.. haha.. sengal!

toodles~

4 comments:

  1. ya..ya..ya..
    don't panic..:)

    ReplyDelete
  2. tcr ain: hehe.. takot jap jek.. terkejut yang lebih nyer.. uishh.. hehe

    walk: hihi tenkiu :D

    nina nurziana: eyhh awak, nama kita sama la.. hehe.. thanks anyway :]

    ReplyDelete